Mix: Otto Kraanen alias Julien Tavernier

mix_ottokraanen

Eightfold biedt in samenwerking met producers, dj’s en labeleigenaren, mixes aan die te beluisteren en te downloaden zijn via onze website. Voor de maand april, vroegen wij aan labeleigenaar en dj Otto Kraanen alias Julien Tavernier van het bekende italo label Bordello A Parigi om voor ons een mix te maken. Daarnaast selecteerde hij 5 fragmenten, kunstwerken en andere stukken die hem inspireren. Hieronder zijn mix.

 

Selectie Otto Kraanen alias Julien Tavernier:
#01: Barolo.
Naast de ogen en oren hunkeren de smaakpapillen ook naar impulsen. Er gaat niets boven een goede Italiaanse wijn. Ik heb nog steeds het plan om in een nabije toekomst, naast vinyl, ook wijnen te verkopen in de Bordello shop, maar wellicht waanzin.
#02: Bobby Timmons.
Om mijn rusteloosheid te temperen zet ik vaak een goede jazzplaat op. Beetje structuur in de chaos en ik kan er weer tegen aan. Bobby Timmons is mijn lievelings, met name dit nummer ‘Lush Life’.
#03: Belmondo.
Mijn grootste visuele inspiratiebron voor Bordello A Parigi is misschien wel deze onuitputtelijke schatkist van film. Ben gek op oude films en filmmemorabilia. Van Italiaanse Eurocrime tot Franse Nouvelle Vague. À Bout de Souffle van Jean-Luc Godard is zo’n juweeltje; Jean-Paul Belmondo, Gitanes en Parijs. Wat wil je nog meer?
#04: Bella Italia.
Een jaar niet in Italie vertoefd, is een jaar niet geleefd. Giorgio Locatelli, Andrew Graham-Dixon en hun Maserati leggen dit goed uit in Italy Unpacked.
#05: Baldeejays.
Deze twee doorgewinterde italoveteranen uit Zuid-Holland weten mij elke keer weer te verbazen met hun nieuwe vondsten uit de moeilijk te doorgronden beerput van de italomuziek. Kippenvelmomentjes keer op keer. Dank Peter en Dennis!